tisdag 7 april 2015

Näringsboostad fruktsallad

En fräsch fruktsallad känns gott som ett mellanmål eller efterrätt och du får i dig massor av näringsämnen! Ju mer färger i bären, grönsakerna och frukterna, desto mer av de viktiga antioxidanterna. Om du ser till att äta av starka färger som rött, orange, smaragdgrönt, blått och lila kan du vara säker på att du får i dig av antioxidanterna karotenoider och flavonoider. De skyddar vår kropp mot angrepp av så kallade fria radikaler som bildas naturligt i vår kropp när vi bryter mer mat till energi. Det kan bildas för mycket fria radikaler i relation till antioxidanterna om vi stressar för mycket eller är sjuka och då gäller det att boosta extra mycket med grönsaker, bär och frukt.


I den här fruktsalladen har jag blandat i jordgubbar, granatäpple och blodapelsin. Toppar det hela med naturell yoghurt som jag blandat med lite blåbärspulver och honung. Kung markattas blåbärspulver är helt underbart! Så här står det om det KRAV-märkta pulvret på deras hemsida: "Det framställs av blåbär som plockas under schyssta villkor i de nordiska skogarna. För att bevara alla näringsämnen torkas hela bäret varsamt och mals till ett fint pulver. Pulvret motsvarar en koncentration på ca 9 gånger av bäret i färsk vikt." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar