söndag 29 mars 2015

Chiapudding med chokladsmak och hallonsås

Chiapudding är den perfekta frukosten eftersom den kan förberedas kvällen före! Jättebra om man behöver gå upp tidigt. Den här chiapuddingen är så god att den kan ätas som en efterrätt eller som jag gjorde, som en lyxigare helgfrukost. Den får en lite söt smak ifrån dadlarna och lite syra ifrån hallonen.



Chiapudding 2 små portioner eller en större

2 dl mjölk, tex mandelmjölk eller havremjölk
1/2 dl chiafrön
1 dadel
1 krm vaniljpulver
1 msk kakao
1 dl hallon, frysta
limesaft
eventuellt lite honung

Lägg hallonen i en skål och låt tina i kylen över natten. Mixa kakao, mjölk, dadeln och vaniljpulvret i en mixer till en slät mjölk. Ta fram en skål och blanda vätskan med chiafröna. Efter ca 15 min, blanda om igen. Ställ sedan in i kylen några timmar eller över natten. På morgonen mosar du hallonen med en gaffel och pressar i lite limesaft och eventuellt lite honung. Du kan servera puddingen direkt ur skålen eller klicka upp den i fina glas och toppa sedan med hallonsåsen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar