söndag 29 mars 2015

Björnbärskompott med havresmul och mandellikörcreme

En snabblagad och festlig dessert som får en god mandelsmak ifrån mandellikör som blandas med grädde och kvarg. Det blir en perfekt balans mellan syran i björnbärskompotten och sötman i havresmulet! Alltihop varvas i skålar eller glas. Den var mycket uppskattad som fredagsdessert.

Recept till 6 små portioner (den blir ganska mäktig) 

250-300 g frysta björnbär 
2 msk kokossocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
25 g smält smör
1 msk honung
1 krm salt
1 dl grädde
1 dl kesella
1 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör

Koka upp björnbären med kokossocker i en kastrull, låt koka på svag värme ca 10-15 minuter tills det blir en fast kompott. Låt svalna. Blanda gryn, mjöl, kokosflingor, smält smör, salt och honung och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills det får färg. Låt svalna. Vispa grädde hårt och vispa ner kesella, vaniljpulver och mandellikör. Varva de tre delarna i skålar eller glas. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar