torsdag 19 mars 2015

Rawbollar med citron och nötter

Jag älskar rawfoodbollar! De är godare än vanliga kokosbollar och fullproppade med näringsämnen. De går att göra i många varianter, den här är med citron, nötter och kokos och den smakar ljuvligt!



Nötterna bidrar med bra fleromättade fettsyror i form av omega 3. Fettet skyddar vårt hjärta och vår hjärna samt mjukar upp kroppens leder, smörjer huden och får nervimpulser att glida snabbare. Det ligger någonting i att vi blir smartare av att äta fisk, i fet fisk finns de nyttiga fettsyrorna i ren form utan att först behöva ombildas i kroppen. Citron ger oss pH-balans i kroppen, är bra för matsmältningen och stärker immunförsvaret. Pressad citron i ett glas med ljummet (undvik iskallt) vatten är bra att starta sin dag med ungefär 15 minuter innan man äter frukost. Det bidrar till en bra pH-balans och kickar igång kroppen samt hjälper matsmältningen.

Recept på dessa rawbollar: 

Ca 10 st

Ta 1,5 dl naturella cashewnötter samt 0,5 dl pistaschnötter och mixa med 1 dl kokosflingor i en matberedare till ett mjöl. Tillsätt 8 urkärnade dadlar, saft och skal från en ekologisk citron, 1 tsk vaniljpulver, 1 msk kallpressad kokosolja och en nypa havssalt. Mixa till en smidig massa som lätt går att forma till bollar. Tillsätt eventuellt mer kokosolja eller citron om de är för torra. Rulla dem sedan i kokos! Njut till mellanmål eller som nyttigt kvällsfika.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar