torsdag 26 mars 2015

Krämig chokladmousse med avocado

Den här chokladmoussen är perfekt när man blir sötsugen en vardagskväll och vill ha en lite hälsosammare efterrrätt. Eftersom den är ganska mäktig passar den också bra efter en lättare måltid. Den hemliga ingrediensen avocado kan inte anas i smaken men den bidrar med krämighet till moussen.


2 portioner

1 mogen avocado 
1,5 msk lönnsirap 
1 msk kakaopulver 
0,5 tsk vaniljpulver 
0,5 dl havremjölk eller havregrädde (du kan också ta vispgrädde)
70 g mörk choklad

Gör så här: 

Hacka chokladen och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron, låt svalna medan du gör resten. Mosa avokadon med en gaffel i en bunke. Tillsätt kakao, lönnsirap, vaniljpulver och mjölk/grädde. Vispa någon minut med elvisp tills det blir en mousse. Häll i en tunn stråle ner den smälta chokladen medan du vispar. Lägg upp i fina glas och toppa med bär och kanske lite kokos !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar