söndag 22 mars 2015

Dinkel- och mandelplättar med kokos och vanilj

Dinkelmjöl är väldigt likt vanligt vetemjöl men har något högre andel protein. Jag tycker att det blir jättegott med dinkelmjöl när man gör både våfflor och pannkakor. I de här plättarna har jag haft både siktat dinkelmjöl och mandelmjöl.




28 st plättar

1 dl siktat dinkelmjöl
2 msk mandelmjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk
1 msk kokosflingor
1 1/2 msk smör

Blanda samman mjöl, bakpulver och salt, vispa ner hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och sedan äggen, ett i taget. Låt smeten svälla ca 30 minuter. Smält hälften av smöret och blanda ner i smeten. Använd resten av smöret till att smörja laggen med när du steker. Häll ca en matsked smet i varje lagg och stek på medelvärme tills ovansidan är torr och vänd sedan plättarna och stek andra sidan. Smeten räcker till ca 4 omgångar. Servera gärna med bär, lönnsirap och kokos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar