söndag 22 mars 2015

Cocottes med skogschampioner och spenat

En underbar liten brunchrätt eller extra lyxig frukost! I min variant är det skogschampioner och spenat som gömmer sig under det krämiga ägget. De passar perfekt att tillaga i små portionsformar. Var försiktig när du knäcker äggen så at gulorna får vara hela, när man äter får gulan gärna vara lite krämig fortfarande.

Jag åt cocetterna tillsammans med en skål yoghurt med granola, blåbär och varma hallon


Recept till två minigrytor

6 skogschampioner, en näve spenat, 2 msk vispgrädde, 2 msk riven parmesanost, 2 ägg samt salt, peppar och lite paprikapulver.

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en form i ugnen med vatten i, där ska formarna sedan ställas så se till att vattnet inte går högre upp än kanten på formarna.

Skiva championerna tunt och stek i smör tillsammans med spenat. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Fördela i formarna, häll 1 msk grädde ovanpå och riv i parmesan. Knäck försiktigt varsitt ägg i formarna. Salta och peppra. Ställ in formarna i vattenbadet och grädda ca 10 minuter, vitan ska stelna. Toppa gärna med lite färska örter och servera gärna med bröd.

De kan även ätas med en god smoothie för en komplett frukost! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar