fredag 22 maj 2015

Chiapudding med kokosmjölk

Gårdagens frukost bestod av chiapudding gjord på kokosmjök och havremjölk. Jag tycker att enbart kokosmjölk ger en lite för mäktig smak på chiapuddingen så jag vill gärna spä ut den lite. Chiapuddingen toppades med passionsfrukt, blåbär och valnötter men det går såklart bra att ta andra bär/frukter och nötter. 



När du väljer kokosmjölk, se till att välja en variant som inte innehåller några tillsatser. Det enda som ska användas är kokosextrakt och vatten. När kokosmjölk tillverkas finfördelas innehållet och blir gräddliknande, vätskan (kokosextraktet) pressas ur och blandas med vatten för rätt konsistens. Min favorit är Garants rosa tetraförpackning, otroligt god och tillsatsfri. Den är dessutom mycket krämig och fast i konsistensen vilket passar bra när man gör smoothies och chiapudding. Den är även jättegod att servera som "grädde" till paj eller frukt.

Chiapudding med kokosmjölk

Blanda en halv deciliter krämig kokosmjölk och en halv deciliter valfri mjölk med 2 msk chiafrön. Blanda en gång till efter ca 15 minuter då den börjat få fast konsistens, så att inte chiafröna klumpar ihop sig och fastnar i varandra. Tillsätt en liten nypa salt och 1 krm vaniljpulver. Ställ in i kylen över natten och ta fram din färdiga frukost på morgonen! Toppa med det du är sugen på.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar