lördag 23 maj 2015

Amerikanska pannkakor med mandel och kardemumma

Helg betyder som vanligt lyxigare frukost! Här är amerikanska pannkakor utan gluten med ett recept som finns i arkivet sedan tidigare. Har dubblat receptet då vi var extra hungriga och tillsatt ett till ägg. 

På bilderna syns även smarriga frusna smoothies med kokosmjölk, de presenterar jag i ett senare inlägg! 

Idag var det en strålande fin vårdag, dock blandad med en del regnskurar. Vi var inne i stan och tittade på ett lopp som heter Color Run. Deltagarna täcktes med färger i regnbågens alla färger utefter löprundan och det var en fantastisk stämning! Efteråt besökte vi Sickla matfestival och njöt av god mat i solskenet. Vi köpte supergoda brownies ifrån Naked Cake som gör fantastiska små bakverk. Mums! Nu till pannkaksreceptet! 

Till 2 hungriga: 

3 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl mandelmjöl (går att helt eller delvis byta mot annat mjöl)
2 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk mald kardemumma
1 nypa salt

Vispa ägg, mjölk och grädde. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Blanda ihop allt försiktigt och låt svälla några minuter. Hetta upp en stekpanna med smör eller kokosolja. Klicka i smet till ca 2 pannkakor i taget, stek dem gyllene på båda sidor. Servera med bär, lönnsirap och eventuellt en kräm gjord på turkisk yoghurt, blåbärspulver och lite honung.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar