torsdag 3 september 2015

Bananpannkakor

De här pannkakorna med banan i blir både nyttiga och goda som en extra lyxig frukost :-) De går snabbt att göra också vilket är bra när man inte orkar vänta! Gluten- och laktosfria och utan socker. Både bananen och äggen ger bra med näring och tillsammans med bra tillbehör håller du dig mätt länge. Toppingen går att variera helt efter egna önskemål, jag har gett förslag nedan. 


Ingredienser till 2-3 personer:

2 väl mogna, mellanstora bananer
ägg (gärna ekologiska)
1,5 dl mandelmjöl  
1/2 tsk bakpulver
En nypa salt 

Mosa ihop bananerna noga i en skål, tillsätt äggen och blanda ordentligt till en smet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. 

Stek små pannkakor i omgångar i smör eller kokosolja. Servera till exempel med:  färska bär
frysta, tinade bär 
skivad banan
keso
turkisk yoghurt
mandelsmör 
lönnsirap 
hemgjord nutella 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar