lördag 26 september 2015

Snabblagad chokladdessert med grädde, bär och kaksmulor

Jag är på landet även denna helg och då är det så mycket annat som ska hinnas med än matlagning! Svampplockning till exempel :-) 



Därför är det skönt med en dessert som går snabbt att göra men ändå blir mycket god... Jag har inga problem med att köpa exempelvis färdiga kakor men då väljer jag kakor av hög kvalitet och utan onödiga tillsatser. 

FriendsOfAdam är ett svenskt märke som gör produkter utan gluten och laktos  med mycket god smak. Deras chocolate chip cookies är spröda och smakar mycket choklad! Renee Voltaires hasselnöt- och chokladkräm är så ljuvligt god att man blir lite lätt beroende av den.... Vi lyxade till det och hade krämen även till pannkakor med skivad banan, mums! 


Nu till desserten, här nedan kommer receptet uppskattat på ett ungefär.


4 små efterrättsportioner

6 chocolate chip cookies eller andra kakor 
Ca 1-2 dl vispad grädde
1-2 msk hasselnöt- och chokladkräm (Renee Voltaire) 
16 färska hallon eller andra bär/frukter

Blanda vispgrädden med hasselnötscremen. Krossa kakorna och lägg ungefär hälften i botten på fina glas/koppar. Klicka på hasselnötsblandningen och lägg på några hallon. Varva med mer krossade kex, hasselnötblandning och toppa med hallon. Ringla eventuellt på lite av hasselnöt- och chokladkrämen som garnering. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar