I smoothien hade jag fryst banan, frysta hallon, färska jordgubbar, dadlar och ekologisk, osötad soyamjölk. En soyamjölk som smakar mycket bra i kaffet kan jag tillägga! Jag brukar skumma den lite och hälla i kaffet och sedan toppa med kanel. Jättegott!
Chokladbollar ca 10-12 st
1 dl havregryn/havremjöl
1/2 dl solroskärnor
3 msk rå kakao
1 msk chiafrön
1/2 dl kokossocker eller annan sötning tex honung efter smak
1/2 dl kokosolja, smält på svag värme
2 msk kaffe, avsvalnat
Sesamfrön eller kokosflingor
Mixa havregrynen med solroskärnorna till mjöl. Eller ta färdigt havremjöl och mixa då bara solroskärnorna. Blanda med de torra ingredienserna, häll i kokosoljan och kaffet. Blanda med en gaffel eller dina fingrar till en kletig smet. Forma små bollar och rulla i sesamfrön eller kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar