torsdag 30 juli 2015

Havregrynsgröt med ingefära, kanel och linfrön

Den här gröten är riktigt god, särskilt när den toppas med solmogna jordgubbar och hallon :-) När jag är på Gotland köper jag alltid jordgubbar och hallon ifrån Stenhuse Gård, de smakar ljuvligt. Hela linfrön är bra för att hålla igång tarmarna, de binder till sig vätska och är bra om magen är lite trög. Ingefära, kanel och kokosolja har fina hälsofördelar och får därför vara med i den här gröten. 

Recept till 1 portion: 

1 dl havregryn 
2 dl vatten 
1 msk linfrön 
En liten bit riven eller finhackad färsk ingefära 
Salt och kanel
Ca en tsk kokosolja (valfritt)
Hallon och jordgubbar eller andra frukter/bär till topping 

Koka ihop alla ingredienserna till gröten och toppa sedan med bär och fyll på med valfri mjölk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar