fredag 27 februari 2015

Fräsch lunch med kyckling och asiatisk pesto

En god och fräsch lunch med kyckling som bas och näringsrika tillbehör. Både grönkål och granatäpple är rika på antioxidanter som stärker och skyddar vår kropp. Jag försöker alltid tänka på att äta färgglad mat för att se till att få i mig mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den färgglada maten är ju också så otroligt god och vacker att se på! Till den här rätten serverade jag en asiatisk pesto som var riktigt kryddig och smakrik.

Recept asiatisk pesto:

Kärna ur 2 st röda chili. Finhacka dem och finhacka även 2 vitlöksklyftor och 40g färsk ingefära. Kör i matberedare eller mixer tillsammans med 1 kruka koriander, 1 kruka persilja, en näve babyspenat samt en liten näve valfria nötter, jag tog valnötter. Droppa i ca 8 msk rapsolja och ca 1 msk sesamolja och fortsätt mixa tills det blir en pesto. Smaka av med salt och lite citron. 

Servera exempelvis med ugnsstekt kyckling och/eller stekt halloumi, grönkål, babyspenat och granatäpplekärnor. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar