fredag 26 februari 2016

Frukostskål med chia och smoothie

Frukost extra allt bli det när man kombinerar chiapudding och smoothie! Det blir också mycket vackert att lägga upp i glas i två lager och gärna lite skuren frukt mot glasets kant! 


Så här gjorde jag

Chiapudding 
Blanda 0,5 dl chiafrön noga med 2 dl valfri mjölk, jag tar oftast mandelmjölk eller havremjölk. Blanda också i ett krm vaniljpulver eller kanel/kardemumma. Låt stå minst en timme men gärna över natten. 

Smoothie 
Mixa i en blender ihop en näve frysta jordgubbar med en banan, en-två deciliter havremjölk eller mandelmjölk samt en dadel eller lite honung till önskad konsistens. Den bör inte bli för lös. 

Montering 
Grunda fina glas med chiapudding. Skär kiwi eller jordgubbar eller annan frukt i tunna skivor och lägg nära glasets kanter. Fyll på med smoothie försiktigt. Toppa med tex gojibär, kokosflingor, mullbär eller färska bär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar