onsdag 19 augusti 2015

Marinerad lax med quinoa

Den här laxen får fin smak och saftighet av marinaden och kan självklart serveras med de tillbehör du själv önskar. Det blir en lite asiatisk smak av marinaden som också kan användas som dipp. 

Till 3-4 pers

800 g färsk lax med skinn
4 msk tamari eller soya
1 tsk honung 
1 msk olivolja
En liten bit riven ingefära 
1 msk sesamfrön 

Till servering exempelvis quinoa, broccoli, avocado och mozzarella 

Blanda ihop allt till marinaden utom sesamfrön. Gör lite extra om du vill ha som sås till och där får du gärna pressa i lite lime. Lägg laxen i en plastpåse och häll i marinaden och se till att laxen täcks. Låt marinera minst en timme. Sätt in laxen i ugnen i 175-200 grader i ca 20 min. Strössla över sesamfrön och servera med tillbehören ovan eller andra valfria tillbehör. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar