Jag har börjat arbeta igen och har haft intensiva dagar. Hoppas kunna uppdatera mer ofta när det börjar lugna ner sig lite :-)
Bountybitar
2 dl dadlar utan kärna
1 dl kokoskräm (välj den tjockare, rosa från Garant eller välj annars endast den krämiga delen i en burk kokosmjölk)
Ca 150 g riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker utan det svarta pulvret)
1/2 tsk kanel
100 g mörk choklad, 70%
Mixa allt utom chokladen till en smidig massa. Den ska kännas saftig och inte torr och mängden kokos kan behöva ljusteras. Platta ut i en form med löstagbar kant som du smörjt med lite kokosolja. Låt stå i frysen ca en timme. Smält chokladen över vattenbad. Skär kokosmassan i bitar och doppa dem i smält choklad. Jag brukar doppa endast ena sidan för att undvika för mycket kladd. Förvara i frysen och ta fram när du är sugen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar