fredag 21 augusti 2015

Bountybitar

De här bountybitarna smakar ljuvligt av saftig kokos och choklad! De innehåller inget socker utan har dadlar som sötning. Ingredienslistan är kort och de är enkla att göra. Testa! 

Jag har börjat arbeta igen och har haft intensiva dagar. Hoppas kunna uppdatera mer ofta när det börjar lugna ner sig lite :-) 


Bountybitar 

2 dl dadlar utan kärna 
1 dl kokoskräm (välj den tjockare, rosa från Garant eller välj annars endast den krämiga delen i en burk kokosmjölk) 
Ca 150 g riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker utan det svarta pulvret)
1/2 tsk kanel 
100 g mörk choklad, 70%

Mixa allt utom chokladen till en smidig massa. Den ska kännas saftig och inte torr och mängden kokos kan behöva ljusteras. Platta ut i en form med löstagbar kant som du smörjt med lite kokosolja. Låt stå i frysen ca en timme. Smält chokladen över vattenbad. Skär kokosmassan i bitar och doppa dem i smält choklad. Jag brukar doppa endast ena sidan för att undvika för mycket kladd. Förvara i frysen och ta fram när du är sugen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar