fredag 11 maj 2018

Rabarber- och jordgubbsmuffins med pistash

Nu är det vår på riktigt! Och en vår med sommartemperaturer. Nu blommar det och grönskar och kvällarna är ljusa och kyliga. Jag har vidöppen balkongdörr trots att jag fryser lite, vill höra fåglarnas sång som är så intensiv just vid skymning.

Vi har rabarber i vår trädgård och eftersom jag älskar rabarber känns det kul att kunna prova olika recept där rabarber ingår. Hittills har det blivit rabarberlemonad, rabarberkompott, glass med rabarber och kokos samt dessa rabarber- och jordgubbsmuffins med pistash. Allt blev väldigt gott! Muffinsen är glutenfria och sötade med råsocker och kokossocker. Saftiga och med en fin smak av kardemumma, rabarber och jordgubbar.




Här kommer receptet:

8 muffins 

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
4 msk majsmjöl
2 msk rårismjöl
1 tsk bakpulver 
0,5 krm salt
0,5 tsk vaniljpulver 
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor
2 ägg
100 g smör
0,75 dl rårörsocker 
0,25 dl kokossocker
2 msk mjölk av valfri sort 
120 g rabarber och frysta/färska jordgubbar 
Pistashnötter

Gör så här: Ugn 175 grader 

1. Börja med att göra en kompott av rabarbern och jordgubbarna, ta ca 120 g totalt och blanda som du vill. Skär rabarbern och tinade jordgubbar i mindre bitar. Koka upp med ca 2-3 msk vatten, 1 krm vaniljpulver och 2 st hackade dadlar i en kastrull tills de börjar mjukna och bli mosiga. Mixa eventuellt eller behåll dem mer bitiga. Ställ åt sidan. 
2. Blanda mjölsorterna med bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och salt. 
3. Smält smöret i en kastrull. 
4. Vispa ägg med socker pösigt. Blanda försiktigt med mjölblandningen. 
5. Tillsätt smör och mjölk och rör försiktigt till en smet. 
6. Häll smet i botten på formarna, klicka i lite kompott, fortsätt med smet och avsluta med lite kompott högst upp. 
7. Hacka några pistashnötter och strössla på. Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar