lördag 19 maj 2018

Mättande bananpannkakor med havregryn, mandelmjöl och kardemumma

Hej!

Vårt nya favoritrecept på pannkakor innehåller bara sånt som är bra för kroppen. Hurra! Vi älskar pannkakor till frukost men vill gärna att det ska gå fort att laga dem och vi vill undvika snabba kolhydrater ifrån vetemjöl samt självklart inget socker. De här godingarna har allt det och ger långvarig energi, mättnad, fibrer, vitaminer och mineraler.



Recept till 3 personer (vår tvååring ääääälskar dessa och äter minst lika många som vi ;-)

2 stora, ekologiska bananer
4 ekologiska ägg
0,75 dl havregryn (eventuellt glutenfria)
0,5 dl mandelmjöl
1 krm salt
1 tsk nystött kardemumma
kokosolja till stekning

Förslag på topping:
Rostade solrosfrön, pumpafrön och kokosflingor. Lönnsirap, bär, nötsmör.

1. Använd gärna en bunke eller liknande med hällpip för att lättare kunna fördela smeten i stekpannan och spara på disk.
2. Dela bananerna slarvigt och lägg i bunken tillsammans med äggen. Mixa ihop till en smet med stavmixer. Häll i resten av ingredienserna och mixa slätt. Låt smeten vila medan du förbereder toppingen.
3. Ta fram en stor stekpanna och torrosta på hög/medel temperatur solrosfrön, pumpafrön och kokos tills de börjar dofta lite nötigt. Häll över i en skål
4. Använd samma stekpanna till pannkakorna och stek små pannkakor i smör eller kokosolja på medelvärme.
5. Servera med de rostade fröna och kokosen samt lönnsirap och färska bär eller tinade frysta bär. En smoothie passar också mycket bra till pannkakorna.

De torrostade fröna och kokosen redo att strös över pannkakorna. På bilden syns även en blåbärssmoothibowl med granola på toppen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar