torsdag 31 december 2015

Svartvinbärsdrink med champagne

En bubblande, lätt syrlig och fruktig välkomstdrink till nyårsafton ikväll? Som dessutom har en vacker, djup röd färg och känns lyxig trots att den är mycket enkel. Den går på en kvart att göra :-) 

8 personer 

200 g frysta svarta vinbär 
65 g råsocker 
8 msk mörk rom 
En flaska kyld champagne eller mousserande vin att fylla upp med 

(Jag kommer göra några alkoholfria alternativ. Byter då ut romen mot limesaft och bubblet mot antingen sodavatten eller alkoholfritt bubbel. )

Blanda bären med sockret i en kastrull och låt sockret sakta smälta på låg temperatur och vinbären tinas. När det börjar bildas en vätska som är som en sirap och sockret har lösts upp, efter några minuter, häll bären i en sil och pressa ut saften/sirapen i en skål med en sked. Pressa noga och skrapa av silen så att all vätska kommer med. Det är endast denna saft som ska användas i drinken. 

Hit kan förberedas. Låt den svalna. Blanda romen med den mängd sirap som ska vara med alkohol och häll några matskedar i varje glas. Häll över sirap utan rom i övriga glas om du vill ha alkoholfria alternativ. Toppa upp med champagne/ mousserande och dekorera gärna med en myntakvist. Servera direkt! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar