tisdag 15 november 2016

Zucchini fylld med ricotta serverad med tomatsås

En god vegetarisk rätt som innehåller få ingredienser och blir väldigt god och vacker! Mycket bra bjudrätt kanske till helgen då den innehåller några moment som tar lite tid.



Recept för 3-4 personer: 

ett stort knippe bladpersilja
1 burk ricotta
olivolja
1 citron
2 zucchini
1 gul lök
1 msk tomatpuré
3 klyftor vitlök
1 burk konserverade körsbärstomater
1 msk honung
1/2 msk grönsaksbuljongpulver
1 dl vatten
pumpakärnor
timjan

sötpotatis/couscous/ris till servering

Ugn 250 grader

Halvera zucchinin på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg i en skål. Lägg dina 4 halvor i en ugnsform som du smort med lite olivolja, ringla på lite olja över och lite salt. Ställ in högt upp i ugnen 10 minuter.

Finhacka lök och fräs i lite olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, 2 klyftor vitlök som du pressar i, honung, konserverade tomater, 1 dl vatten och buljong. Låt puttra ca 15 minuter.

Finhacka ca 1/2 dl persilja och blanda med zucchinin som du gröpt ur, ricotta, 1 msk olivolja, 1 klyfta vitlök och finrivet skal av 1 citron. Salta och peppra.

Fyll zucchinin med röran och strö över pumpakärnor innan du kör in den i ugnen högt upp i ca 8 minuter eller tills den får fin färg.

Servera a med till exempel ugnsrostad sötpotatis, couscous eller ris och tomatsåsen! Samt lite timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar