lördag 26 november 2016

Saftiga saffransmuffins till första advent

Tänk vad tiden går fort, snart är vi inne i december månad! I år startar jag julmyset så tidigt som möjligt eftersom vi ska resa bort innan jul så vi kommer sakna smakerna av saffran, pepparkakor och glögg och julmusiken som man ofta hinner tröttna på i vanliga fall får spelas redan nu!

Inled julfirandet imorgon på första advent med saftiga, saffranssmakande muffins med ett fint inslag av mandel som gör att de får lite mandelmassa känsla. Gluten, laktos och raffinerat sockerfria! Istället för socker är kokossocker använt, det kommer från kokospalmen och smakar lite lätt kolaktigt. Mums!

Jag gjorde små muffins och det blev cirka 15 st men det går såklart att ta lite större formar och då eventuellt öka gräddningstiden något.

Så sätt igång att baka dessa godingar! Och trevlig första advent till er!


15 minimuffins med saffran, mandel och äpple

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,75 dl kokossocker (eller annan sötning)
1 dl kokosolja
2 ägg
1 litet äpple, gärna svenskt
0,5 g saffran (ett paket)
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en liten kastrull och smält kokosolja på svag värme, blanda i saffranet. Skölj, kärna ur och riv äpplet på den grova sidan. Blanda ihop alla torra ingredienser noga. Lägg i det rivna äpplet, den smälta kokosoljan+saffran och äggen och blanda runt ordentligt. Klicka ut smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter. Låt svalna lite innan du avnjuter dem, kanske med lite glögg, te eller kaffe!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar