onsdag 28 oktober 2015

Sagolika hallonkakor med cashewnötter och kokos

De här "syltkakorna" är så otroligt goda att det knappt går att förstå att de är nyttiga! Utan gluten, mjölkprodukter eller raffinerat socker blir de perfekta till fikat när man är sugen på en liten godbit.


Receptet har jag hämtat ifrån foodbyjosefin.blogg.se. Med få ingredienser och snabb tillagningstid är de perfekta att göra när man snabbt är sugen på något gott! Här kommer receptet: 


Till ca 6 st hallonkakor: 

0,5 dl mandelmjöl
1 dl cashewnötter
5-6 st dadlar 
2 msk riven kokos
En nypa flingsalt
En nypa vaniljpulver 
Ca 1-2 msk hallon, tinade
1 tsk honung 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Mixa allt utom hallon och honung i en matberedare till en deg som går att forma till bollar. Jag behövde en extra dadel för att få bra konsistens. 

3. Gör ca 6 bollar och lägg på plåt med bakpapper. Platta till lite och forma försiktigt en grop mitt i. De kan vara lite smuliga så försök trycka ihop dem lite. 

4. Mixa ihop hallon och honung efter smak. Använd inte så mycket vätska ifrån hallonen för att undvika en rinnig "sylt". Klicka i sylten i gropen. 

5. Sätt in ca 10 min i ugnen tills de får lite färg, låt svalna och njut! I en fin burk blir de en bra gå-bort present! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar