Till en kaka behövs:
Botten:
2 dl mandlar (går också att delvis byta ut mot exempelvis pecannötter och pistaschnötter)
2 dl dadlar, ta bort kärnorna
en nypa havssalt
Fyllning:
4 dl blötlagda cashewnötter (blötlägg gärna över natten eller minst fem timmar)
2 st lime (saften)
1 tsk äkta vaniljpulver
6 msk kokosolja
4 msk honung
2,5 dl färska hallon, om du använder frysta så tina upp dem och krama ur all vätska
Mixa mandlar/nötter med dadlar och havssalt i en matberedare eller mixer till en relativt jämn massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm i diameter.
Skölj mixern noga innan du gör fyllningen. Värm upp kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. Mixa alla ingredienserna utom hallonen till en jämn och fluffig smet. Det kan ta upp emot några minuter beroende på hur effektiv din mixer är.
Bred ut hälften av fyllningen på kakans botten. Tillsätt hallonen till de resterande ingredienserna i mixern och mixa slätt. Bred ut ovanpå det första lagret. Låt stå i frysen tills den stelnat och ta ut på tinning cirka 30 minuter innan den ska ätas. Garnera gärna med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar