Recept till 6 små portioner (den blir ganska mäktig)
250-300 g frysta björnbär
2 msk kokossocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
25 g smält smör
1 msk honung
1 krm salt
1 dl grädde
1 dl kesella
1 krm vaniljpulver
1 msk mandellikör
Koka upp björnbären med kokossocker i en kastrull, låt koka på svag värme ca 10-15 minuter tills det blir en fast kompott. Låt svalna. Blanda gryn, mjöl, kokosflingor, smält smör, salt och honung och lägg på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills det får färg. Låt svalna. Vispa grädde hårt och vispa ner kesella, vaniljpulver och mandellikör. Varva de tre delarna i skålar eller glas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar