4 portioner
250 g risnudlar
500 g räkor med skal
4 dl böngroddar
1 broccolihuvud
2 ägg
Olja
Sås:
2 msk soja
2 msk vatten
2 msk fisksås
(ev 1 msk ostronsås)
Skal och saft från 1 lime
2 hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad röd chili, finhackad
Vid servering:
4 salladslökar, hackade
2 dl mortlade salta jordnötter
färsk koriander
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen. Skala räkorna. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Lägg i små broccolibuketter och låt woka några minuter tills de mjuknar, lägg sedan i nudlar, böngroddar och såsen. Stek några minuter under omrörning. Knäck i äggen och rör tills de stelnat. Servera med salladslök, jordnötter och koriander samt toppa med räkorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar