Dinkelmjöl är väldigt likt vanligt vetemjöl men har något högre andel protein. Jag tycker att det blir jättegott med dinkelmjöl när man gör både våfflor och pannkakor. I de här plättarna har jag haft både siktat dinkelmjöl och mandelmjöl.
28 st plättar
1 dl siktat dinkelmjöl
2 msk mandelmjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk
1 msk kokosflingor
1 1/2 msk smör
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt, vispa ner hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och sedan äggen, ett i taget. Låt smeten svälla ca 30 minuter. Smält hälften av smöret och blanda ner i smeten. Använd resten av smöret till att smörja laggen med när du steker. Häll ca en matsked smet i varje lagg och stek på medelvärme tills ovansidan är torr och vänd sedan plättarna och stek andra sidan. Smeten räcker till ca 4 omgångar. Servera gärna med bär, lönnsirap och kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar