lördag 16 juli 2016

Saftiga hallonmuffins med banan och vallmo

Godmorgon! 

Jag har problem med min app till bloggen och det är oftast ifrån mobilen jag gör mina inlägg. Därför tar det lite tid innan de kommer upp. Här kommer det utlovade receptet på de nyttiga hallonmuffinsen! 

Mjölsorterna kan varieras men se till att använda någon sort som gör muffinsen saftiga utan att bli kladdiga, vilket jag upplevt kan bli ett problem när man inte använder vetemjöl. Teffmjöl har den effekten, om du byter ut det kan du behöva använda lite fiberhusk för att de inte ska bli för kletiga. 


Recept till ca 8-12 muffins eller fler om du gör små som jag gjorde 


1 stor banan eller 2 mindre (ju mognare desto bättre)
1/2 dl hallon
2 ägg
3/4 dl havremjölk eller annan mjölk
1/2 dl havremjöl
1 dl ljust teffmjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk honung
1/2 tsk salt
1 msk vallmofrön
1/2 tsk kanel
1 krm vaniljpulver 


Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen i en bunke. Vispa upp äggen i en annan bunke och blanda med mjölk, blanda med bananen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Vänta med hallonen till sist och vänd antingen försiktigt ner dem i smeten eller stick ner dem i muffinsen när du hällt upp smeten i dem. 


De formar som jag använde är små miniformar. Jag gräddar alltid mina muffins i en muffinsplåt för att de ska hålla formen bra. Välj själv vilken storlek du vill ha på dina muffinsformar, fyll upp med ca 3/4 smet och grädda ca 14 min. Njut till mellanmål eller till fikat :-)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar