Jag njuter till fullo av min sommar, den första sommaren med vår lilla bebis. En annorlunda sommar på många sätt då vi har valt att stanna i Sverige och inte resa utomlands som tidigare år. Jag funderade innan semestern på om vi som är vana vid fart och fläkt skulle känna att det händer för lite men så har det inte blivit, vi har haft lagom mycket inplanerat och även kunnat vara spontana. Vi har tillbringat några dagar på landstället i Kopparberg, några dagar hos släkt i Orsa och även hunnit med att hälsa på vänner på Ljusterö. Däremellan har vi landat hemma hos oss vilket också varit skönt, en stunds andrum och tid att tvätta till exempel - det blir en hel del tvätt med en liten bebis :-)
Här kommer mitt favoritrecept på rawfoodbollar och vår sommar i bilder!
Rawfoodbollar är det perfekta sällskapet till en kopp kaffe. Härlig smak av choklad och kaffe, sådär lagom söt och ger dig bra med energi, vitaminer och mineraler. Almost raw är dessa då de innehåller kaffe, vilket såklart kan uteslutas men jag tycker det tillför mycket smak till bollarna. Här är mitt favoritrecept som jag har publicerat här förut:
60 g havregryn
70 g dadlar, som legat i blöt ca 30 minuter
20 g rå kakao eller vanlig kakao
20 g kaffe, avsvalnat
5-10 g lönnsirap eller honung
30 g kokosflingor
0,5 krm vaniljpulver
kokos, blåbärspulver, frystorkat hallon eller något annat att rulla i
Mixa alla torra ingredienser först. Tillsätt dadlar, kaffe och sötning och lite av vattnet som dadlarna legat i blöt i. Mixa till en bra, rullbar konsistens. Rulla och doppa i valfri topping. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar