måndag 27 juni 2016

Fishtacos med mangosalsa

Ni som har tröttnat på vanliga tacos eller bara vill prova något nytt borde absolut testa fisktacos! Väldigt fräscht med en mangosalsa och en tomatsalsa samt guacamole. Min syster https://jessicasamuelsson.wordpress.com har komponerat ihop receptet på känsla utifrån lite olika recept. Tips om ni vill ha mått till paneringen är att googla fisktacos och använda de måtten. Tillbehören behövs inget recept till och det går såklart bra att ha andra tillbehör än mango och tomat.


Ni behöver till 3-4 personer:

vetemjöl
ströbröd
ägg
spiskummin
paprikapulver (gärna rökt)
salt
torskfilé 600g
koriander
mango
färsk chili
knipplök
lime
tomater
avocado
gräddfil/turkisk yoghurt
tortillabröd, jag köpte färdiga i en minivariant


Blanda vetemjöl med paprikapulver, salt och spiskummin på ett fat. Häll ströbröd på ett ett fat. Vispa ihop äggen och lägg i en skål. Skär den tinade fisken i kuber. Doppa fiskfiléerna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

Skär mango i små tärningar och löken i mindre bitar samt hacka chilin. Blanda med koriander och limesaft. Skär tomaten i små kuber och blanda med koriander och limesaft. Gröp ur avokadon och mosa med gräddfil och krydda med salt.

Stek fiskbitarna i smör eller olja runt om. Låt var och en komponera sin tacos vid bordet!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar