1 liter gryn, till exempel havre, rågflingor eller dinkelflingor
1 dl sötmandel
2 dl cashewnötter eller andra nötter
2 dl pumpakärnor
1 dl honung
2 msk kakao av god kvalitet
1 dl kokosolja
2 dl kokosflingor
1 dl gojibär eller torkade blåbär, tranbär etc
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda grynen med nötterna och kakao. Smält kokosolja och honung i en kastrull och blanda med grynen och nötterna. Rosta granolan i cirka 25 minuter, rör om då och då och passa så den inte bränns. Ta ut och låt svalna, det är då den blir crunchy. Blanda i kokosflingor och gojibär. Klar!
För drygt en vecka sedan blev jag mamma för första gången, en helt underbar känsla! Jag kommer att vara hemma runt ett år och ta hand om min son. Matlagning och bakning kommer såklart fortsätta vara en stor del av min vardag. Kanske delar jag med mig mer om mitt liv med barn också så att bloggen får lite nytt innehåll :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar