söndag 20 mars 2016

Chokladchiapudding med hallonsås

Jag startar denna söndag med en lyxigare chiapudding som smakar choklad... Mmmmm, i kombination med hallon blir det så gott! Mysigt att kura ihop sig i soffan framför Nyhetsmorgon och njuta av en långfrukost. 


Jag har gått in i slutskedet av min graviditet (vecka 39 imorgon) och har fått acceptera att jag inte orkar vara i närheten av så aktiv som jag brukar. Att vila är viktigt och eftersom jag inte kan röra mig som jag vill så blir maten viktigare. Jag har fortsatt att äta bra under graviditeten och vill ge min kropp och barnet bra näring. 


Här kommer receptet på chokladchiapuddingen! 

1-2 portioner 

2 dl mandelmjölk eller havremjölk 
Knappt 0,5 dl chiafrön
1 dadel (kan ersättas med lite honung eller annan sötning)
1 krm vaniljpulver
1 msk kakao av bra kvalitet 
1 dl hallon, frysta eller färska 
limesaft
lite honung

Lägg hallonen i en skål och låt tina i kylen över natten eller tina på låg effekt i mikro.  Mixa mjölken med dadeln, vanilj och kakao till en slät mjölk. Blanda i en skål med chiafrön. Efter ca 15 min, rör om igen så att fröna inte klibbar ihop. Ställ in i kylen över natten eller minst 1 timme så att puddingen stelnar. 

På morgonen, mosa eller mixa med en mixer hallonen med lite honung och lime. Klicka upp chiapuddingen i ett eller två glas och toppa med hallonsås. 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar