Här kommer receptet som räcker till 4 personer eller 8 på en buffé om du bjuder på ytterligare en eller två sillsorter.
Recept:
1 burk/ask inläggningssill, 420g
1 rödlök
1 dl frysta lingon
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit, 12% (eller om du har ren ättika 0,25 dl vatten 0,25 dl ättika)
2 dl socker
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela nejlikor
1 tsk hel kryddpeppar
2 lagerblad
Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Mortla kryddorna lätt och tillsätt med lagerbladen.
Koka upp och koka några minuter tills sockret löses upp. Låt svalna helt.
Häll av sillfiléerna och skölj dem, skär i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken.
Varva lök, sill och lingon i en fin burk med lock och häll över den kalla lagen. Låt stå och dra i 1-2 dygn innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar