onsdag 23 december 2015

Basilika- och citronsill

Sista minuten tips nu till er som vill göra egen sill till jul! Denna är min favorit! Så otroligt krämig
och smakrik. Den brukar bli mycket uppskattad.
Receptet är från Leila Lindholm. 



Basilika- och citronsill

2 pkt 5-minuterssill
2 msk sweet chilisås
1 kruka basilika 
1/2 klyfta vitlök
3 dl grekisk yoghurt
Skal av 1 citron, finrivet
1,5 msk olivolja 
Flingsalt och svartpeppar

Häll av sillen i en sil och låt all vätska droppa bort. Skiva den i sneda bitar. Blanda sweet chili, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, citronskal, olja och kryddor. Blanda sillen med såsen och fyll en väl rengjord burk. Den kan ätas direkt men kan med fördel serveras efter 1-2 dagar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar