Det här lättlagade receptet är riktigt gott. Jag gjorde en marinad som jag hällde över kycklingen efter att jag tillagat den. Mycket gott! Det är också smidigt eftersom rotfrukterna går att variera beroende på vad du har hemma i kylen. Recept inspirerat av bydiadonna.femina.se
4 pers:
4 kycklingfiléer
rapsolja
1,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
färsk timjan
morötter
sötpotatis
palsternacka
rödlök
sparris
brysselkål
Skala rotfrukterna och skär i stavar, skär sparrisen mitt på och brysselkålen mitt itu. Dela rödlöken i klyftor. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja samt salta. Ugnsrosta i 200 grader i ca 35 minuter.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i en stekpanna i rapsolja, de ska få lite färg. Lägg över i en ugnsform och sätt in i ugnen (jag satte plåten med rotsakerna längst ner i ugnen och kycklingen över) i cirka 25 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader. Låt dem vila i några minuter innan du skivar dem. Blanda under tiden ihop olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, hackad timjan och salt och peppar. Lägg på ett stort fat eller på varsina tallrikar upp rotfrukter först och sedan kycklingfiléerna, ringla över dressingen på kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar