2 scones
2 dl mandelmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1/2 msk fiberhusk
25 g smör
0,75 dl mjölk/havremjölk
1 ekologiskt ägg
1/2 msk chiafrön
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, salt, bakpulver och fiberhusk i en bunke.
Tillsätt smöret i tärningar och arbeta med fingrarna in smöret i degen.
Tillsätt mjölk, ägg och chiafrön och arbeta ihop till en smet. Den ska vara ganska kladdig, i ugnen kommer den hålla ihop bra. Klicka ut till 4 scones på en plåt med bakpapper. Toppa eventuellt med lite kokosflingor och grädda 10-15 min tills de är gyllenbruna.
Direkt när du tar ut sconesen kommer de vara ganska smuliga. Så vänta en liten stund innan du skär i dem. Bäst är att vänta tills de svalnat men så länge klarade jag inte att vänta :-) Hellre lite smul... Njut dem med smör och ost eller färskost med mosade hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar