Jag har besökt landet ett par gånger och varje gång har jag längtat efter att äta Bobotie! Dock har jag inte ätit rätten på resturang någon gång utan har köpt den över disk i livsmedelsbutiker, snabbmat när den är som bäst! Att göra Bobotie själv är inte alls svårt och ljuvliga, kryddiga dofter sprider sig i köket. Man kan använda antingen lamm eller nötfärs.
4 personer
Fyllning:
500 g lamm- eller nötfärs
1 gul lök
2 msk smör
2 tsk salt
2 tsk curry
1 tsk riven färsk ingefära
ca 1 krm svartpeppar
1 dl russin
2 msk mango chutney
Äggstanning:
1,5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 ägg
1 krm salt
1 tsk gurkmeja
2 msk riven ost
Tillbehör:
kokt ris
grönsaker
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs färsen och löken i en stekpanna, tillsätt kryddorna och russinen. Ta av från värmen och tillsätt mango chutney. Lägg färsen i en ugnssäker form. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och gurkmeja till äggstanningen och häll över köttfärsen. Strö slutligen över osten och grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Servera med ris och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar