Som tillbehör serverade jag nutellan som jag gjorde tidigare i veckan, ekologiska blåbär samt lönnsirap och en kräm av turkisk yoghurt och blåbärspulver. Ett frosseri i goda tillbehör! Självklart serverar du pannkakorna med precis det du vill. Ibland kan inspirationen tryta lite så här är några förslag:
* Valnötter, tinade, lätt mosade hallon och honung
*Kokosmjölk, den krämiga delen som du vispat en stund, limeskal samt lite av saften och lönnsirap
*Björnbär, kokosflingor och lönnsirap
Recept till 2-3 pers:
1 ägg
2,5 dl filmjölk
1,75 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kokossocker eller honung
0,5 tsk salt
2 msk smält smör
Vispa upp ägget och blanda ner filen. Blanda i en annan bunke mjöl, bakpulver, salt och socker. Vänd ner den torra blandningen i den blöta och rör noga men försiktigt, bakpulver vill inte blandas för länge. Tillsätt smöret och blanda. Stek pannkakor i ett plättjärn eller en stekpanna i smör. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar