Ingredienser:
2 burkar inläggningssill (á 420g)
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1-2 vitlöksklyftor
finrivet skal ifrån en citron samt saften
2 dl grovhackad persilja till garnering
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull och låt kallna. Skär vitlöken tunt samt blanda ner citronskal, saft och vitlök i den avsvalnade lagen. Häll av sillen och skölj den noga. Dela den i sneda bitar. Lägg i en väl rengjord, stor glasburk (värm ugnen till 100 grader och ställ in glasburken i 10 min, ta ut och låt sedan svalna) Lägg sillen i en glasburken och häll över lagen. Sätt in i kylen och låt stå till sig 1 till 2 dagar. Persiljan blandar du i strax innan den serveras. På bilden har jag kokat ägg och skivat tillsammans med sillen, och lagt på knäckebröd med persilja och gräddfil. Jättegott tilltugg eller som en liten rätt på buffébordet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar