En god vegetarisk rätt som innehåller få ingredienser och blir väldigt god och vacker! Mycket bra bjudrätt kanske till helgen då den innehåller några moment som tar lite tid.
Recept för 3-4 personer:
ett stort knippe bladpersilja
1 burk ricotta
olivolja
1 citron
2 zucchini
1 gul lök
1 msk tomatpuré
3 klyftor vitlök
1 burk konserverade körsbärstomater
1 msk honung
1/2 msk grönsaksbuljongpulver
1 dl vatten
pumpakärnor
timjan
sötpotatis/couscous/ris till servering
Ugn 250 grader
Halvera zucchinin på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg i en skål. Lägg dina 4 halvor i en ugnsform som du smort med lite olivolja, ringla på lite olja över och lite salt. Ställ in högt upp i ugnen 10 minuter.
Finhacka lök och fräs i lite olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré, 2 klyftor vitlök som du pressar i, honung, konserverade tomater, 1 dl vatten och buljong. Låt puttra ca 15 minuter.
Finhacka ca 1/2 dl persilja och blanda med zucchinin som du gröpt ur, ricotta, 1 msk olivolja, 1 klyfta vitlök och finrivet skal av 1 citron. Salta och peppra.
Fyll zucchinin med röran och strö över pumpakärnor innan du kör in den i ugnen högt upp i ca 8 minuter eller tills den får fin färg.
Servera a med till exempel ugnsrostad sötpotatis, couscous eller ris och tomatsåsen! Samt lite timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar