måndag 31 oktober 2016

Bananpannkakor med kokos och kardemumma

Godkväll!

Imorse gjorde jag bananpannkakor till frukost, en vanlig måndag. Även vanliga dagar förtjänar att firas lite extra ibland. Dessutom hade vi massor av bananer hemma så det passade bra. Bananpannkakor är gott, enkelt och nyttigt och smaksättningen kan varieras utifrån vad du gillar! Egentligen räcker det att blanda ihop bananer och ägg men i mitt recept har jag tillsatt mandelmjöl och chiafrön för att få mer mättnad och näring samt smaksatt med kokos, vanilj och kardemumma. Toppa med det du tycker om, förslagsvis bär, nötter/frön och honung/lönnsirap. Riktigt gott!



Recept till ca 2-3 personer

2 st väl mogna, stora ekologiska bananer
4 st ekologiska ägg
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
1 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemumma
en nypa salt

Mosa bananerna i en bunke. Vispa ihop med de övriga ingredienserna och stek i kokosolja eller smör tills de blir gyllenbruna. (Ca 1 dl smet är lagom per pannkaka) Tänk på att det kan vara lite knepigt att vända pannkakorna i och med att de inte håller ihop så bra utan vanligt vetemjöl.

Lägg upp på tallrikar och toppa med det du önskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar