Tills dess bjuder jag på ett receptet på kycklingköttbullar med tillbehör, mycket gott! Kyckling är mer magert än kött men med bra tillbehör blir bullarna ändå saftiga och goda!
Ca 3 personer:
500g kycklingfärs
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikakrydda
Sås/sky
Steksky
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soya
Salt och peppar samt eventuellt lite redning
Potatis
Mjölk
Grädde
Smör
Samt och peppar
1. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla några minuter. Rör sedan ihop alla ingredienser till kycklingköttbullarn och ställ kallt i 10 minuter.
2. Skala potatisen och koka den mjuk.
3. Sätt ugnen på 100 grader och börja sedan forma bullarna med blöta, kalla händer. Doppa händerna då och då i kallt vatten så blir det inte så kladdigt. Stek köttbullarna i omgångar i rikligt med smör. Ställ in dem i ugnen när de är klara för varmhållning.
4. Vispa ur stekpannan med vatten och låt koka upp. Sila av så du får en någorlunda klar vätska och blanda vätskan i en kastrull med soya, fond och salt och peppar. Låt sjuda upp. Tillsätt grädden och eventuellt lite redning.
5. Stöt potatisen med en potatisstöt och blanda med grädde och mjölk tills konsistensen blir bra. Salta och peppra efter smak och tillsätt en klick smör.
6. Lägg upp allt på tallrikar och servera gärna med rårörda lingon och eventuellt snabbinlagd gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar